Det rigtige foder til ældre hunde

Ældre_hund_foder

Man kan med fordel give sin seniorhund en kost, der er specielt tilpasset den ældre hunds behov. Men hvordan ser et ideelt foder ud til en ældre hund?

Hvorfor har en seniorhund brug for et specialt foder?

Hundens krop forandrer sig med alderen ligesom et menneskes. Derfor har ældre hunde andre krav til deres foder end unge hunde. Derudover lider mange seniorhunde ofte af aldersrelaterede skavanker.

Mange næringsstoffer, få kalorier

Ældre hundes reducerede aktivitet gør, at energibehovet daler med op til 30 procent i forhold til dens unge år.

Den første tanke er formodentlig: Jamen så fodre jeg den bare mindre foder. Men det ville være en fejl! For så er det ikke kun kalorierne der reduceres, men også de vigtige næringsstoffer.

Det særlige ved seniorfoder

I et foder specielt tilpasset seniorhunde er der på samme fodermængde færre kalorier. Samtidig er indholdet af bestemt vitaminer og mineraler tilpasset en ældre hunds behov. Behovet for især vitamin E og vitamin B stiger med alderen, men også for sporelementer som zink.

© © DJakob / stock.adobe.com

Foder til ældre hunde: Letfordøjeligt og med mindre protein

Det anbefales at vælge letfordøjelige ingredienser til ældre hunde. Dette er blandt andet kvalitetsproteinkilder som muskelkød og æg.

Masser at drikke

Med alderen reduceres vandindtaget ofte. Blødgør derfor tørfoder med lidt vand eller server også vådfoder en gang imellem. Varmt vand over foderet øger acceptancen af foderet. Især om sommeren er det vigtigt at øge vandintaget. Prøv for eksempel en hjemmelavet hundeis.

Hund © © Mary Lynn Strand / stock.adobe.com
14 år gamle Rio.

Vi ønsker din seniorhund god appetit!

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.