Rejse med hund

Sommer forbinder vi rigtig meget med ferie. Hvem efterlade gerne sin hund derhjemme? Tit må man altså tage hunden med på ferien. Men for at ferietiden også er afslappende bliver man nødt til at forberede sig grundigt i rette tid. Læs mere

8 min

Ferie uden hund: hundesitter eller hundepension?

Endelig ferie! Men hvad nu hvis hunden ikke kan komme med? Med en hundesitter eller en hundepension er hjælpen nær. Men hvilken form for pleje er bedre for hunden, hvor høje er omkostningerne, og hvad skal man overveje? Vi viser dig fordele og ulemper og giver tips til, hvordan din hund kan indkvarteres på en vellykket måde.

5 min

Krydstogt med hund

Tog, bil eller skib: Flere og flere hundeejere tager deres hunde med på ferien. Men selv små søndagsudflugter inkluderer nogle gange en sejltur. Der findes robåde, små færger og krydstogtskibe – alt sammen situationer, hvor din hund skal forberedes på skibsfart! Vi giver dig følgende tips til hvordan du og din firbenede ven kan få en afslappet tur om bord på en båd.

5 min

Rejse med hund – Bil eller fly?

Hundevenner vil helst tage deres hund med overalt. Så længe det gælder gøremål i byen, kan dit firbenede familiemedlem selvfølgelig altid komme med. Men hvad med ferien? Hvilke muligheder har dyrevenner, når de skal rejse langt væk? Kan man tage en hund med i flyet? Eller skal hundeejere hellere tage bilen på de lange ture?

5 min

Togrejse med hund

Hverdag eller ferie: Togture er for mange en afslappet måde at rejse på. Forudsætningen for en behagelig tur i selskab med din hund, er ikke kun planmæssig afgang, men også at din hund er afslappet og rutineret. Vi giver dig her nogle tips til hvordan du får en god togtur med din hund.

Her tænkes ikke kun på kufferten, der skal pakkes ordentligt, men hunden har også brug for, at du tager nogle af dens ting med. Men hvad skal man huske når man planlægger? Hvor vil du egentlig hen?

Indrejsebestemmelserne

Før du kan tage den endelige beslutning om et land du gerne vil hen til, bør du først undersøge indrejsebestemmelserne for kæledyr hos den pågældende ambassade. Indenfor EU findes der generelt regler, der er forholdsvis ens. Her gælder det om at have et EU-kæledyrspas. Derudover skal hunden også være chippet og vaccineret – sidstnævnte kan variere alt efter hvor i Europa du befinder dig.

Pas på!

Hvis du rejser ind i EU fra et land hvor du ikke er sikker på, om landet har styr på hundegalskab, skal hundens blod undersøges og attesteres før du kan rejse ind i EU igen.

Vigtige overvejelser før du rejser

Det ville være så ærgerligt at tage hele den lange vej, for så at opdage, at hotellet eller ferielejligheden ikke tillader kæledyr. Undersøg det forhånd og spørg om det koster ekstra!

Find ud af, før du rejser, hvordan klimaet er der, hvor du gerne vil hen til, og find ud af, om du kan sørge for nok motion og andet, din hund måtte have behov for at få opfyldt.

Find ud af hvor den nærmeste dyrlæge bor.

Især i udlandet er det vigtigt at beskytte sig mod utøj. Du kan spørge hos din dyrlæge, hvilken medicin der skal til. Børste, lusekam og tægetang / flåttang bør du heller ikke glemme at tage med.

For at forebygge problemer med fordøjelsen bør du sørge for at kunne servere det vante hundefoder og de vante hundegodbidder. Hundeskål, hundesnor, hundesele / hundehalsbånd, håndklæder samt høm høm poser ikke at forglemme!

Det er meget vigtigt at pakke den medicin, din hund måtte have regelmæssigt brug for, samt en førstehjælpskasse til nødstilfælde.

Et skilt med adressen på hundehalsbåndet med både ferie- og hjemadressen vil også give meget god mening – på den måde vil man altid kunne forene jer hvis I skulle komme væk fra hinanden.

For at din hund føler sig godt tilpas på ferien bør du tage en hundeseng, den kender i forvejen, med – samt dens hundelegetøj.

For i øvrigt: hundetransport og alt tilbehør til hunde når man er ude at rejse finder du i vores hundeshop!