Kattekillinger

Efterspørgslen efter kattekillinger er stadig meget høj. Kattekillinger er jo ganske vidunderlige. Bare synet og deres akavede bevægelser får vores hjerter til at smelte. Ofte er det kærlighed ved første blik. For at denne kærlighed skal fortsætte i det lange løb, så vi kan tilbyde killingerne et godt hjem til deres livs ende, er der meget at være opmærksom på. Læs mere

7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

3 min

Hvordan vænner man en kat til at være ude?

Solen er tillokkende, man har lyst til at tage ud i det fri - vores katte har det på samme måde. Men når de først har fået en snert af frihed, vil de ud i tide og utide! Det er ikke altid tilrådeligt for dig og din kat at den til enhver tid har mulighed for at være ude. Hvis du beslutter dig for at gøre det, skal din kat vænnes til det. Du bør være opmærksom på et par ting.

4 min

Kattekilling ernæring

Kattekillinger har, ligesom hvalpe, brug for de rette næringsstoffer i de rette mængder for at opnå sund vækst. Behovet er afhængigt af race, alder og temperament. Jægere fyldt med energi har brug for mere energi end små pelsbolde, der ligger og daser i vindueskarmen dagen lang. Selvom det ser sødt ud, bør kattekillinger ikke få "hvalpefedt", man bør altid kunne føle ribbenene gennem pelsen og der bør være en synlig talje. For at sikre, at dine killinger får tilstrækkeligt med energi og næringsstoffer under den hurtige vækst, er den rigtige ernæring af stor betydning.

5 min

Kattenavne for 2018

Du har besluttet dig for, at en kat skal flytte ind hos dig? Så kan vi kun lykønske dig. Fordi katte er vidunderlige væsener og meget behagelige at leve sammen med. Skulle du stadig have brug for inspiration til at finde kattenavne, har vi her nogle ideer og værdifulde tips.

Hvad bør du overveje, før du køber en kattekilling?

Inden killingerne flytter ind, bør du nøje overveje konsekvenserne og tage alle familiemedlemmer, der kan blive påvirket af det, med på råd: ønsker alle i familien at tage hånd om den lille pelsbold? Har vi nok tid og plads til rådighed? Er udlejeren (hvis du har sådan én) enig? Har naboerne ikke noget imod, at den strejfer gennem deres blomsterbed? Har du lyst til at få en racekat - eller en af mange katte fra kattehjemmet? Har du pengene til uforudset at skulle gå til dyrlæge? En dyrlægeregning bør man aldrig undervurdere! Og hvem tager sig af din kat når du er på ferie?

Skal jeg anskaffe mig én kattekilling eller flere?

For killinger er det at kunne omgås og lege med deres artsfæller ekstremt vigtigt. Derfor er det bedst med mindst to katte. Samtidig skal det selvfølgelig sikres, at du har tilstrækkeligt med plads, tid, økonomisk råderum mv. så du kan give de små et passende liv, hvor de trives.

Husk, at der er katte, der ender i dyrehjem eller endda efterlades ude i naturen, fordi ejerne ikke overvejet det grundigt nok, hvad et køb af killinger betyder.

Hvordan finder jeg den rigtige opdrætter?

Lige så fristende gode tilbud kan være - hvad angår den rigtige opdrætter bør du ikke lade dig lokke af lave priser. Tværtimod bør man passe ekstra på. Billige tilbud er simpelthen tit for gode til at være sande.

Du kan genkende en god opdrætter ud fra visse objektive kriterier, men din mavefornemmelse spiller også en afgørende rolle. Blandt de rent faktuelle aspekter er, at opdrætteren bør være medlem af en anerkendt forening. Vedkommende svarer også på alle dine spørgsmål, og kan give kompetente svar selvom du går vedkommende lidt på klingen.

Kig på alle katte, ikke kun killingerne. Gør de et velplejet og tilfreds indtryk, eller er de påfaldende sky? Moderkatten bør bo i samme husstand. Hvis hankatten opbevares i et separat rum, bør dette rum naturligvis være passende til en kat, lys og ren, selvom det selvfølgelig godt må have en subtil, typisk lugt af hankat.

Med en velrenommeret opdrætter modtager du de små med købskontrakt, stamtavle, sundhedscertifikat og vaccinationsbevis. Killingerne har et grundlæggende immunforsvar og har fået ormekur. Killingernes øjne skal have en sund glød, næserne skal være rene. Pelsen skal være velplejet og fri for loppeafføring, som du kan genkende på små sorte prikker.

Desuden giver en pålidelig opdrætter kun sine killinger væk fra en alder af otte til ideelt tolv uger. Og vedkommende interesserer sig også bagefter for de små pelsdyr og for deres velbefindende.

Hvad skal man overveje, når man skifter fra modermælk til fast føde?

Unge katte mangedobler deres vægt i de første år. Det rigtige kattefoder sikrer det bedste grundlag for en sund udvikling. I de første fire uger indtager de små modermælk fra deres mor.

I fjerde uge vil de die meget mindre end før - det falder til omkring syv gange inden for 24 timer. Fra den femte uge skal kosten gradvist skiftes til fast føde. Rettere sagt bør du servere det - og hvis killingerne accepterer det - bør du reducere væskeindtaget, så mælkeproduktionen går ned tilsvarende.